Čišćenje motorističke odjeće

Motoristička zaštitna odijela su bitan dio sigurnosti svakog vozača. Ne smiju sputavati vozače i moraju se osjećati kao druga koža.

Odijela su izrađena od vrhunskih nepropusnih materijala kao što je GORE-TEX, često i od raznih vrsta koža. Jedna od ekskluzivnijih je klokanova koža.

Kvalitetna odijela imaju neke bitne karakteristike, debljine su 3-5 mm kako bi štitila od klizanja po asfaltu i imaju razne vrste impregnacija koja štite od vlage. Jedan od bitnijih dijelova su im štitnici koji su napravljeni od specifičnih PVC materijala.
Svi ti dodatni dijelovi, kao i jako znojenje vozača, odijela čine izrazito zahtijevnima za čišćenje i održavanje.

U Galebu 1950 zaprljanja se čiste vodenim pranjem ili ekološkim kemijskim čišćenjem u specijaliziranim strojevima, ovisno o materijalu, odnosno uputi proizvođača. Većina odijela ima uputu da se čiste pranjem uz impregnaciju.

Kada odjevni predmeti dođu na obradu prvo se tretiraju mrlje (ovisno od čega su nastale). Koriste se blaga sredstva da se ne ošteti tkanina. Pranje se vrši u profesionalnim strojevima uz korištenje tekućih deterdženata.

Pri prvom pranju se koristi sredstvo za odmašćivanje, koje ujedno djeluje i kao pojačivač deterdženta u pranju.

Navedenim sredstvom uklanjaju se tvrdokorne mrlje od masnoće.

Drugo pranje je vodena impregnacija. Impregnacijom se stvara sloj na odjeći kako bi se postigla nepropusnost vode. Specijalnim sredstvom se ujedno stvara zaštitni sloj koji sprječava i vezanje prljavštine pa odjevni predmet ostaje čist duže vrijeme. Svaka 3-4 pranja potrebno je napraviti impregnaciju.

Nakon obrade odjevni predmeti se prirodno suše, a uz našu tehnologiju i obradu slijedi isporuka već u roku 4 radna dana.

Štitnici se obrađuju ručno, jer u stroju postoji mogućnost da se oštete. Prirodno se suše i isporučuju se zajedno sa odjevnim predmetom.

Štitnici se vraćaju na odjevne predmete po već označenim mjestima.
Štitnici se vade i stavljaju istim principom kao i kod vodenog pranja.

Kemijsko čišćenje ili DRY CLEANING je suho čišćenje jer se odjeća ne čisti vodom već otapalom. Otapalo ne prodire u vlakno poput vode, čime se izbjegava bubrenje i skupljanje vlakana.

Stroj za ekološko kemijsko čišćenje radi na bazi ugljikovodika u kombinaciji sa ekološkim i biorazgradivim otapalom.
Mrlje se tretiraju blagim sredstvima i otapalom da se ne ošteti tkanina.
Rok za isporuku odjeće tretirane kemijskim čišćenjem je u roku 3 radna dana.

U privitku se nalaze i slike moto jakne i hlača, slike je ustupio naš klijent koji je član BMW Moto Kluba Dalmacija.
Kao što možete vidjeti, slike su napravljene prije i nakon čišćenja.

Redovno održavajte Vašu moto odjeću i tako joj produžite vijek trajanja!

Vaš Galeb 1950 Tim

Galeb 1950 d.o.o.

Rezervirajte termin ili pošaljite vaš upit: