Je li moguća invazija stjenica u Hrvatskoj?

Je li moguća invazija stjenica u Hrvatskoj?

Pošast iz Pariza stigla je i do obala Hrvatske, a grad Split pridružio se borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja. Stjenice, parazitski insekti koji su izazvali paniku u Europi, stigli su u Hrvatsku zajedno s turistima koji posjećuju ovu prekrasnu destinaciju. Situacija je postala alarmantna, a stručnjaci upozoravaju da je hitno potrebno reagirati kako bi se spriječilo daljnje širenje ovih nametnika.

Fotografije i videozapisi koje kruže internetom prikazuju stjenice u pariškom gradskom prijevozu, izazivajući val gađenja i panike diljem Europe. Kriza s stjenicama u Francuskoj izazvala je političke napetosti, a lokalni dužnosnici traže brzo rješenje problema prije Olimpijskih igara sljedeće godine.

Dok se francuska vlast bori protiv stjenica, Hrvatska se suočava s povećanim brojem turista koji donose ovog neželjenog gosta. Stjenice, koje se pasivno prenose, stigle su i do Splita, a njihova pojava postaje sve učestalija.

Odrasle stjenice su relativno male, ali njihovu pojavu je moguće uočiti. Aktivne su samo noću ili pred zoru, čime iskorištavaju nesvjesne žrtve, i samim tim stjenice stvaraju ozbiljne probleme turistima i destinacijama. Pojavu stjenica teško je potpuno spriječiti , ali je ključno odmah reagirati kako bi se spriječilo daljnje širenje infestacije. Uklanjanje i dezinsekcija su ključni koraci u borbi protiv ovog problema, te je bitno za svaku destinaciju poduzeti preventivne mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje ovih nametnika i očuvala reputacija same destinacije.

Galeb 1950 d.o.o.

Rezervirajte termin ili pošaljite vaš upit: